Sechestrarea bunurilor

22 noiembrie 2019 17

Buna ziua. Locuiesc impreuna cu prietenul meu. Ceva timp in urma au venit oameni legii din cauza unui dosar deschis pe numele prietenului meu si au sechestrat bunurile lui în care vroiau sa gaseasca dovezi - laptop, telefoane mobile, procesoare. Din toate acestea i-au sechestrat doar telefonul mobil, însa mie mi-au sechestrat laptopul si 2 telefoane de care nu ma foloseam. Vreau sa stiu de ce și daca au avut dreptul sa mi le ia. Am insistat sa nu mi le ia deoarece aveam mare nevoie de ele (fiind studienta). Cu toate acestea, nu mi-au eliberat niciun act in care ar fi indicat ca mi le-au sechestrat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
***
Adresati-va la procuratura cu cerere de restituire a bunurilor.
Trebuie sa demonstrati ca laptopul va apartine. Fie prin documente, fie prin continutul informatiei ce se pastreaza in laptop (de ex ca cunoasteti parola de login, aveti fotografii si documente personale acolo, etc.).
Daca v-au prejudiciat, puteti sa faceti... mai detaliat o plingere la procuratura pe actiunile respective. Eventual, in instanta de judecata puteti solicita prejudicii materiale si morale.

22 noiembrie 2019