Sechestru aplicat pe cardul social

18 iunie 2021 273

Buna ziua. Am o datorie fața de o companie de creditare. Dosarula a ajuns la executorul judecătoresc, iar acesta a aplicat sechestru pe cardul social pe care primesc indemnizația și pensia alimentara pentru copii. Cresc singura 3 copii minori si in prezent ma aflu in concediu de maternitate cu bebe de 2 luni. Banii care vin pe acel card reprezinta singurul meu venit. Executor mi-a spus ca trebuie sa scriu o cerere și sa aduc dovezi precum ca pe acest cont primesc doar aceste venituri (ale copiilor). Ce trebuie sa fac? Unde depun aceasta cerere, ce dovezi aduc, de unde iau model pentru cererea amintita?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Bine ai venit!
***
Mergeți la banca unde aveți deschis contul de card.
Povestiți-le despre acest fapt, și solicitați-le un Certificat precum că pe contul cutare sunt încasări din indemnizații sociale de maternitate. Băncile de-obicei eliberează astfel de certificate contra unei sume de 50 sau 100 lei.
În plus, luați și un extras... mai detaliat de card pe ultimele luni, din care va rezulta că intrări de bani sunt de la CNAS.
Cu Certificatul și extrasul de card mergeți la executor și solicitați-i să vă dea Încheiere privind anularea sechestrului de pe cardul X (executorul probabil o să vă spună că el singur va trimite info la bancă prin poștă, însă spuneți-i că veți duce d-stră Încheierea, așa va fi mai rapid).
Cu Încheierea executorului în original mergeți la bancă. Contul ar trebui să fie deblocat în aceeași zi.
Succes!

19 iunie 2021