Sechestru card salarial

23 decembrie 2018 1802

Buna ziua! Executorul mi-a pus sechestru pe cardul salarial, dupa care am mers la el cu extras bancar si acolo era indicat sumele care se transfera cu destinatia platii (Transfer Salariu) si suma de bani disponibila la moment. Am rugat sa-mi scoata sechestrul si el m-a impus sa scriu cerere ca sunt de acord sa-mi retraga aproape toti banii (9.000 din 9.500) si sa scriu ca imi asum responsabilitatea sa achit suma ramasa pana la sfarsitul anului. Intrebarea: poate dupa ce mi-a scos sechestrul, sa imi aplice repetat sechestru in caz ca nu am sa achit pana la sfarsitul anului?

Jurist comments 4

Download discussion
Igor Brinișter
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii
  • Dreptul muncii
  • Alte contravenţii

Buna D-le Oleg,
De fapt, executorul judecătoresc nu este în drept sa va solicite sa întocmiti singur o cerere prin care îi permiteți să extragă de pe contul Dvs aceasta sumă, decât în cazul în care această sumă reprezinta circa 20% din salariul lunar.
Potrivit prevederilor Codului de executare art 106
Articolul 106.... mai detaliat Cuantumul reţinerilor din salariul şi din alte venituri
ale debitorului
(1) Cuantumul reţinerilor din salariu şi din alte venituri se calculează din suma pe care debitorul urmează să o primească.
(2) Din salariul şi din alte venituri ale debitorului pot fi reţinute, în baza unui document executoriu, nu mai mult de 20%, iar în baza cîtorva documente executorii, nu mai mult de 50% din cuantumul lor pînă la achitarea deplină a sumei urmărite.
(3) În caz de urmărire a pensiei de întreţinere, a sumelor pentru repararea prejudiciului cauzat prin schilodire sau prin o altă vătămare a sănătăţii, precum şi în legătură cu pierderea întreţinătorului, şi a sumelor pentru repararea daunei cauzate prin tîlhărie sau prin sustragere de bunuri, reţinerea constituie nu mai mult de 70% din salariu şi din alte venituri.
(4) Dispoziţiile prezentului articol se aplică şi în privinţa burselor, pensiilor de orice fel, precum şi a sumelor cuvenite în baza dreptului de autor, a dreptului de inventator sau de inovator.

Totodată, dacă nu achitați integral datoria și cheltuielile și spezele de peocedura poate fi aplicat din nou sechestru.

24 decembrie 2018
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar

Bună ziua Oleg,

În scopul asigurării executării documentului executoriu, odată cu intentarea procedurii de executare, executorul judecătoresc este în drept să aplice sechestru pe mijloacele băneşti sau pe bunurile debitorului.

Codul de executare nu prevede o interdicție de aplicare repetată a sechestrului.

În așa caz, executorul va putea aplica sechestru repetat în caz... mai detaliat că nu respectați obligația.

Cele bune.

24 decembrie 2018
SILVIU POTÎRNICHE
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor

Bine ai venit pe yAvo!
°°°
Ati scris pînă la urmă acea declaratie?

Daca a fost emis ordin incaso, si au fost încasați banii, puteti depune o contestatie in instanta de judecata cu solicitarea de a fi restituita suma ce depaseste 20% din salariul lunar.

In mod normal, Codul de Executare prevede ca urmarirea... mai detaliat salariului se face pe alta cale, nu asa cu sechestrarea cardului si incasarea de acolo a sumelor. Codul de Executare prevede ca executorul judecătoresc trebuie sa depuna la angajatorul Dvs cerere de retinere lunara a 20% din salariu, iar angajatorul va face retinerile respective si va transfera executorului sumele de bani.

La Banca puteti incerca sa discutati posibilitatea de a retrage numerar lunar 80% din salariu, chiar daca contul este sechestrat. Daca e nevoie, depuneti o cerere in scris. Invocati art. 106 Cod Executare...oricum executorul nu are dreptul sa retina mai mult decât 20%. Unele banci accepta aceasta practica.

25 decembrie 2018

Bună Silviu,
Pina la urma am.scris cerere ca ii permit sa sustraga apropape toti vanii si mia deblocat contul salarial co conditia sa achit totul in inca o transa, dar nu am de unde la moment si ma tem ca la urmatorul salariu din nou va pune sechestru. Ca alta... mai detaliat sursa de venit eu nu am si cind ii lamuresc asta se face a nu intelege.cu totu ca in incheiere a invocat ca contul mil deblocheaza ffiindca eu am depus cerere si am indicat ca e cont salarial dar nu a indicat ca si mia sustras toti baniinde acolo.

25 decembrie 2018