Sechestru neasteptat la banca

8 aprilie 2018 43

Buna ziua. M-am pomenit intr-o situatie foarte neplacuta, daca e posibil, am nevoie de o opinie profesionala. Pana in anul 2007 am avut o intreprindere individuala, pe care peste cateva luni am lichidat-o, caci am mers peste hotare ca sa activez in medicina, avind studii medii si superioare in medicina, adica intreprinderea individuala nu a activat deloc. Initial se prevedea contract cu CNAM pentru asigurare pentru 2 ani si costa aproximativ 1.000 MDL fiecare an si respectiv la semnarea contractului cu CNAM se achita prima rata pentru primul an, ce am si achitat. Dat fiind faptul ca am mers peste hotare, desigur a doua rata nu aveam nevoie de a o achita, deoarece ma aflam deja peste hotare si aveam deja asigurare medicala in Italia prevazuta de statul italian. Dar s-a creat o situatie artificiala si incorecta, precum ca as fi trebuit sa achit nu numai a doua rata, adica inca 1.000 MDL (!!!) ca sa satisfac cerintele contractului de 2 ani (!!!), dar de parca as fi fost obligat sa continui sa achit urmatorii cativa ani pana s-a modificat legea, adica practic ar fi insemnat ca s-a creat un nou contract semnat doar de CNAM, adica unilateral fara acordul meu. Si in sfirsit am inteles ca s-ar fi cerut de catre CNAM in total aproximativ vreo 4.000 MDL, dar dat fiind faptul ca activam peste hotare nici ca sa stiu. Respectiv, cand am revenit iarasi nu m-a instiintat personal nimeni, deja incepusem activitatea oficiala in Moldova, respectiv angajatorul achita prima de asigurare medicala obligatorie. Respectiv hotarirea judecatoreasca de prin anii 2008 s-a invechit, avind in vedere ca si termenul de prescriptie pentru asa ceva prevedea vreo 3 ani. Dar recent m-am pomenit cu un sold negativ de vreo 4.000 MDL pe cardul salarial, care a trebuit urgent ca sa-l acoper din cont propriu ca sa evit discutii cu angajatii bancii, respectiv mi s-a lezat imaginea si in fata angajatilor bancii, caci intotdeauna am avut statut de client responsabil, dar si la serviciu. Ulterior tot de la angajatii bancii am aflat ca s-a depus o cerere de sechestru a aproximativ 4.000 MDL de catre un oarecare executor in folosul CNAM-ului. Am solicitat la asociatia de executori judiciari ca sa ia masuri cu abuzurile de serviciu, lamurind si despre termenul de prescriptie, etc., dar mi s-a recomandat ca sa contactez personal executorul, ce am considerat incorect. Intrebarea mea este daca e posibil de rezolvat ceva pe loc, fara a apela la instante superioare internationale, ca rezultat obtinind rambursarea pierderilor, compensarea prejudiciilor materiale si morale, restabilirea imaginii personale si pedepsirea executorului pentru abuz de serviciu. Multumesc anticipat.

Comentariile juriștilor 5

Descărcaţi discuția
Octavian Cazac
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul imobiliar

Puteti scrie plangere la Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti

15 aprilie 2018

Desigur ca asa si am facut deja, adica am depus o petitie la UNEJ, lamurind ca termenul de prescriptie demult expirat, ca mi-au spus la banca care-i motivul sechestrului, ca au in uniune persoane care ar fi defaimat intreaga uniune. Dar mi-au recomandat ca sa contactez personal executorul ce am... mai detaliat refuzat categoric, caci cineva care ar fi fost "acoperit" legal de UNEJ si a procedat in asa mod nu cred ca ar fi competent si nu cred ca ar fi trebuit contactat.

16 aprilie 2018

Convorbirea cu UNEJ :

От: UNEJ MOLDOVA gmail.com>

Дата: 04.04.18 14:23 (GMT+02:00)

Кому: "ghenadii.eni1975" <ghenadii.eni1975@gmail.com>

Тема: Re: PETITIE


Bună ziua,


pentru soluționarea problemei Dvs urmează să Vă adresați executorului judecătoresc care a dispus aplicarea sechestrului. Numele acestuia îl puteți afla la instituțiile financiar-bancare, iar datele de contact  - pe pagina web unej.md.


Cu... mai detaliat respect, UNEJ.


Pe 21 martie 2018, 21:19, ghenadii.eni1975 <ghenadii.eni1975@gmail.com> a scris:


Buna ziua. Mesaj de la Ghenadii Eni. In data de 21.03.2018 s-a efectuat un sechestru de o suma de bani de pe cardul salatial bancar VICTORIABANC care imi apartine. La banca mi s-a spus ca in baza unei hotariri din anul 2013, care eu o consider eronata, cu atit mai mult ca ar fi expirat termenul de prescriptie. Urgent s-ar fi trebuit de anulat sechestrul si respectiv de anulat pe totdeauna licenta executorului judiciar. In caz contrar, incepind cu 26 martie cazul s-ar fi transmis la CEDO cu solicitarea restituirii sumei banesti dar si a despagubirilor morale. Multumesc anticipat.Отправлено со смартфона Samsung Galaxy.


16 aprilie 2018

Mi s-a recomandat doar ceva ce am facut deja, adica am scris petitie la UNEJ, dar ei la rindul lor mi-au propus ca sa incerc sa gasesc executorul, etc., ce nu m-ar fi interesat dat fiind faptul ca deja avem un evident abuz de oficiu din partea executorului la care... mai detaliat UNEJ ar fi trebuit ca sa reactioneze adecvat si imediat, dar nu cu propuneri si sugestii... drepturile omului incalcate evident...

22 aprilie 2018
Octavian Cazac
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul imobiliar

Păi nu vorbeam de petiţie, ci PLÂNGERE:

23 aprilie 2018