Sechestru pe bunuri

27 iulie 2017 120

Buna seara, Are dreptul executorul judecatoresc sa mearga la casa parintilor mei (acolo este viza de resedinta) si sa puie sechestru pe bunurile lor?
Nu locuiesc acolo deja de 5 ani. Mersi anticipat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Iulian Moraru
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii
  • Alte domenii

Bună !

În situația în care bunurile ce se află la părinții d-voastră nu vă aparțin cu titlu de proprietate, atunci executorul judecătoresc nu are un asemenea drept!

Baza juridică a acestui răspuns se regăsește în prevederile art. 88 alin. (2) din Codul de Executare al Republiciii Moldova, conform cărora poate fi... mai detaliat urmărit orice bun corporal ori universalitate de bunuri ale debitorului, care se află în circuit civil, indiferent de faptul la cine se află în posesiune, precum şi orice drept patrimonial sau creanţă bănească, cu excepţia celor care nu sînt pasibile de urmărire silită.

Cu alte cuvinte, legea stabilește limitativ categoriile de bunuri care pot și care nu pot fi sechestrate!

D-voastră aveți posibilitatea contestării actelor executorului judecătoresc în instanța de judecată în a cărei rază teritorială se află biroul executorului judecătoresc sau, în cazul municipiului Chişinău, în instanţa de judecată în a cărei circumscripţie camera teritorială a executorilor judecătoreşti a stabilit competenţa teritorială a executorului judecătoresc în temeiul prevederilor art. 161 alin. (2) din Codul de Executare al RM.

Succese!

28 iulie 2017