Sechestru pe cont salarial din cauza unei datorii deja achitate

11 ianuarie 2022 33

Buna ziua. Noi am avut un litigiu civil cu IMGFL-14, in privinta achitarii unei datorii la caldura in suma de 10.200 lei. Juristul IMGFL a transmis dosarul spre executare la 2 executori. Am achitat datoria prin intermediul unui executor, precum si taxele de executare. Peste ceva timp, mama se angajeaza la serviciu si cand sa primeasca salariul a constatat ca este un sechestru pe suma de 10.200 lei din partea altui executor. L-am gasit pe acesta, ii aducem confirmarea ca suma este platita, insa el nu vrea sa scoata sechestrul, pentru ca chipurile ii datoram si lui taxe de executare. Avem urmatoarele intrebari:
1) Daca i-am adus confirmarea ca suma de 10.200 lei este achitata, a fost el obligat sa scoata sechestrul?
2) Banii sechestrati de banca au plecat la executor sau stau pe un cont al bancii? Poate executorull sa ii ia fara acordul si prezenta mamei?
Primul executor, caruia i-am achitat taxele nu vrea sa ne dea confirmarea achitarii taxelor de executare de catre noi motivind ca nu este obligat. Cum asa? Cum cel putin sa intelegem pentru ce am platit si cum altfel sa demonstram celuilalt executor efectuarea achitarilor? Putem cumva sa scoatem chitantele?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Noroc Vitalei, nu mai în instanța de judecată o să puteți dovedi.

12 ianuarie 2022