Sechestru pe moștenire?

6 februarie 2024 3

Bună ziua. Am intirizat cu plata ratelor de credit la câteva companii de microfinanțare și executorul judecătoresc a aplicat sechestru pe cardul salarial (la bancomat fiind indicat suma totală datorată). Doi ani în urmă am obținut prin moștenire o casă de locuit. Aceasta este unica mea proprietate, locuiesc în ea și nu am altă locuință. Executorul mă amenință că o să-mi ia casa, chiar dacă îmi reține integral salariul. M-am angajat la al doilea job, doar ca să întorc mai repede datoriile, însă nu pot să achit imediat toată suma datorată.
1. Este posibil ca executorul judecătoresc sa pună sechestru pe moștenire în situația de mai sus?
2. Suma pe care o pretinde executorul este finală (conform hotarârii judecătorești + taxele exectuorului judecătoresc + cheltuieli de judecată), sau mai poate calcula și alte sume pentru întârziere în fiecare lună/zi de întârziere, până nu sting complet datoria?

Jurist comments 1

Download discussion
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Buna Mihaela, eu am să fiu categoric, da executorul e în drept să pună sechestru pe averea DVS primită prin motenire, dar asta e o procedură complecsă. La executare se găsește suma constatată de judecată+taxele executorului+ cheltuielile de judecată, în rest nu. DVS sunteți în drept să faceți rost de... mai detaliat Titlu executoriul, unde este manifestată sumele de incasare+ chetuielile ( onorariul executorului până kla 10% de la sumă, dacă suma o să fie până la 100 000 lei ) executorului. Mai detailiat, DVS sunteți în drept să apelați la viberul de pe telfonul +37368669950.

7 februarie 2024