Semnarea mandatului de avocat

5 august 2022 43

Buna ziua. Am cateva intrebari:
1. E corect ca avocatul sa ceara semnarea mandatului de de la client fara a fi indicate imputernicirile in document?
2. Care articol prezinta ce fel de imputerniciri pot fi indicate in mandat?
3. Pentru o consultatie juridica si prestarea de servicii juridice, cum ar fi contracte, cereri, e nevoie de mandat?

Jurist comments 1

Download discussion
Elena Botnaru
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Bună ziua, Mihai!
1. Cu privire la corectitudinea completării unui act se poate pronunța instanța. Mandatul la fel ca și orice alt act juridic este semnat doar după indicarea tuturor clauzelor, în cazul dat - împuternicirilor, spațiul nescris este barat;
2. Mandatul se completează în baza art.81 CPC și se indică în... mai detaliat mod expres împuternicirile acordate de către client avocatului său;
3. Trebuie să conștientizați faptul că mandatul este actul prin intermediul căruia Dvs. împuterniciți avocatul/ avocatul stagiar să vă reprezinte interesele în raport cu autoritățile, prin urmare nu este necesar întocmirea mandatului pentru o simplă consultație juridică, în schimb este necesar pentru efectuarea anumitor acțiuni în vederea apărării intereselor Dvs.
De exemplu: în cazul formulării anumitor cereri către autorități, avocatul în vederea apărării drepturilor și intereselor Dvs.are nevoie de mandat, în acest mod el demonstrează faptul că este în drept de a vă reprezenta interesele.
Țin să menționez faptul că raporturile dintre client și avocat se bazează pe încredere și corectitudine reciprocă, în cazul în care aveți dubii cu privire la acțiunile întreprinse de către avocat, vă sugerez să indentificați acel avocat care va corespunde așteptărilor și exigențelor Dvs.
Cu o deosebită considerație, Elena Botnaru!

7 august 2022