Singurul mostenitor principal ramas in viata

28 mai 2021 14

Buna ziua. Problema este in felul urmator: este vorba de un imobil si 4 frati. Cel mai mic dintre ei a mostenit imobilul, insa a murit acum 5 ani. Neavand familie, s-a pus problema succesiunii imobilului. Eu si un frate am depus declaratii cum ca ne dezicem de vreo pretentie (pentru a fi pace si sperand ca fratele mostenitor ulterior se va ocupa de impartirea averii astfel mostenite). Dupa 3 ani (sfarsitul anului 2019), fratele care a mostenit imobilul a decedat, dar are o fiica. Anul acesta a murit si celalat frate (ultimul), eu fiind singura mostenitoare directa ramasa in viata. Va rog sa imi spuneti daca exista vreo cale de a revoca acea semnatura (in instanta, bineinteles) si ce sanse sunt, sau cat de indreptatita as fi sa mostenesc imobilul. Multumesc!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Alexandru Lungu
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Alte domenii

Bună ziua.
Termenul de revocare a declarației de renunțare la moștenire a expirat demult.
La moment unica moștenitoare a imobilului este fiica fratelui dvs., încercați să negociați cu aceeasta modalitatea partajării bunului.
O altă opțiune ar fi nulitatea declarației din motiv că ați fost dusă în eroare, nu ați conoscut anumite detalii etc.... mai detaliat
Avocatul nu este în drept să vă garanteze anumite șanse de succes, dar, vă poate oferi o consultație mai detaliată după ce va studia toate actele pe care le dețineți Dvs. Ulterior, veți decide dacă se merită sau nu să porniți un proces de judecată.

31 mai 2021