Sistem de ventilare instalat fara acordul proprietarilor blocului

27 noiembrie 2018 45

Buna ziua. Tin sa va aduc la cunostinta despre situatia in care sau pomenit locatarii unui bloc nou cu 4 etaje, inclusiv si eu. Pe data de 24 noiembrie firma de constructie care a construit blocul dat a montat pe fatada casei un sistem de ventilare care se intinde de la unul din oficiile acestora pana la etajul 5. Acesti dezvoltatori fara a consulta opinia locatarilor din bloc sau a celor din imprejurimi care locuiesc la case la sol intentioneaza ca in sectorul dat care este privat sa initieze o afacere destinata producerii si livrarii 24/24 a pizzei. Dat fiind faptul ca majoritatea locuitorilor sunt contra, contam mult pe suportul dvs. pentru a ne indruma catre care organe competente sa ne adresam. Verbal administratorul firmei de constructie ne-a informat brutal ca nu le putem interzice din motiv ca teritoriul comun al blocului nu este inca predat asociatiei in condominiu. Si anume tot ei taraganeaza predarea catre asociatie a teritoriului comun. Avem vreo posibilitate sa actionam pentru a-i opri? Multumesc anticipat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Trebuie sa fie fondata Asociatia coproprietarilor, sa fie luata de catre Asociatie cu votul a 2/3 din membri decizia privind obligarea demontării instalatiilor respective, adusa la cunoștință persoanei, iar in caz de refuz - adresare in instanta de judecată.
Teritoriul comun nu trebuie sa fie predat cumva sau de cineva. Acest... mai detaliat teritoriu exista in condominiu prin efectul legii, deci fiecare proprietar de apartament din acel bloc detine o cota parte invlusiv asupra terenului aferent blocului.
Nu e clar din intrebare - acea companie a inchiriat un spațiu la parter/primul etaj? Contractul de locatiune piate fi reziliat de catre Asociația coproprietarilor.

28 noiembrie 2018