Situatie neplacuta cu o companie de microfinantare

7 mai 2020 107

Buna ziua. Am avut un caz extrem de neplacut cu o companie de microfinantare. Am contractat un imprumut de 3.500 de lei pe 30 zile. Nu am reusit sa achit si le-am spus ca voi achita imediat cum fac rost de bani. Am prelungit initial creditul cu o luna doar sa nu creasca penalitati. Intr-un final, nu am achitat in jur de 58 zile. Suma crestea zilnic cu 100 lei si ziceau ca ma vor da in judecata. Nu stiu de unde au gasit numarul mamei mele si au inceput sa o preseze, i-au spus ca vor veni sa le ia frigiderul, televizorul etc. Mama a achitat 9.500 lei, adica atat cat i-au cerut, fara ca eu sa stiu de acest lucru. Ce as putea face in acest caz? Nu consider ca este corect si legal acest lucru. Merci anticipat daca imi poate oferi cineva un raspuns in acest caz.

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua Andrei,

Acțiunile companiei sunt abuzive. Ei nu au dreptul să contacteze rudele Dvs. Mai ales să solicite de la ele achitarea datoriei Dvs.

8 mai 2020
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

DL. Andrei, compania cu care ați avut de furcă, cu împrumutul banilor, dau semne de escroci, Da scopul lor să fie întoarși banii și ei procedează, și au metode mîrșave. În cazul DVS ,trebuiau să se adreseze în instanță, unde trebuiau să prezinte un document ( act ), cu cît... mai detaliat sînteți dator lor și după aceasta să solicite încasarea sumei. Eu vă propun să le faceți o vizită, să le aduceți la cunoștință, că n-au procedat corect cu DVS, că o să vă adresați la poliție și o să vedeți reacția lor, ei o să încerece să vă propună o altă metodă, fiindcă DVS ca atare nu cunoșteți cu cît sănteți dator lor și puteți să ceriți întoarcerea diferenței, succese.

8 mai 2020