Soacra ne-a daruit la nunta apartament din cuvinte

21 iunie 2017 126

In 2007 m-am casatorit. Soacra a impus-o pe mama mea sa faca nunta singura motivand ca ea face reparatie in apartament si ni-l va darui la nunta. La nunta ne-a daruit cheile de la apartament si a spus ca acesta este cadoul din partea ei. Dupa nunta a urmat sa terminam reparatia care nu era finisata si am cheltuit toti banii castigati la nunta. Ulterior mi-a facut doar o viza de resedinta pentru un an. Peste jumate de an a venit de peste hotare si m-a dat afara insarcinata. Am divortat si cred ca am facut o greseala ca nu am cerut nimic de la fostul sot. Am copil de 8 ani. As vrea sa stiu daca mai pot pretinde la ceva de la el macar pentru copil. Nu stiu daca e o dovada... dar am doar inregistrarea video de la nunta. Acum ei locuiesc fericiti si fara probleme in acel apartament, iar eu cu copilul locuim de la o gazda la alta... oare chiar nu e posibil nimic de facut?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vladimir Palamarciuc
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul imobiliar

Buna ziua.
In aceasta situatie este putin probabil sa puteti pretinde la apartament reiesind din prevederile articolelor 829-830 Cod Civil (http://lex.justice.md/index.php?action=view&view=doc&lang=1&id=325085).
Totusi, cred ca puteti sa solicitati o parte (jumatate) din cheltuieli care au fost facute pentru reparatie. Cheltuielile urmeaza a fi cerute de la soacra, deoarece ea este proprietar... mai detaliat al apartamentului. Pretentia ar putea fi bazata pe prevederile imbogatirii fara justa cauza (articolele 1389-1397 Cod Civil).
In ceea ce priveste copilul - puteti solicita de la sot plata pensiei de intretinere. Incercati sa solicitati de la sot aceasta plata (eventual puteti sa transmiteti lui si o scrisoare cu astfel de pretentie). Daca sotul nu va dori sa achite puteti sa Va adresati in judecata. Model de cerere privind incasarea pensiei de intretinere pentru judecata il puteti gasi aici pe site http://yavo.md/rom/contracte .

22 iunie 2017