Sora dorește să dea la divorț

18 decembrie 2018 46

Buna ziua! Am nevoie de consultarea dumneavoastră. Am o sora care dorește să dea la divorț, are un băiețel de 9 ani, ea a fost 3 luni la Moscova la lucru și la moment are bani pentru a-și crește copilul, plus o sa o mai ajute soțul cu alimente. Este necesar sa aiba un post neapărat?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua Marina,

În cazul în care soţii au copii minori comuni și nu au ajuns la un acord privind întreținerea, educația și domiciliul acestora sau în lipsa acordului la divorţ al unuia dintre soţi, desfacerea căsătoriei are loc pe cale judecătorească.

Instanța de judecată astfel va stabili domiciliul copilului minor, va... mai detaliat stabili cu cine dintre părinţi vor locui copiii minori după divorţ, la fel va stabili și pensia alimentară.

Cel mai des instanța decide ca copilul să rămână cu mama sa, pentru a nu rupe legătura între mamă și copil. Însă sora Dvs. va urma să demonstreze în instanță că are surse suficiente pentru a întreține copilul, și că are loc de trai corespunzător. Este important ca sora Dvs. să dispună de surse suficiente de venit pentru a întreține copilul, aceasta nu trebuie să fie neapărat din salariu.

Dacă aveți întrebări suplimentare vă sunt la dispoziție.

18 decembrie 2018