Sotia si mama acesteia ma impiedica sa-mi vad copilul nou-nascut

12 mai 2022 82

Buna! Sotia a plecat cu copilul nou-nascut la mama ei nu s-a mai intors acasa. Am rugat-o sa se intoarca, dar a refuzat. Atunci am cerut sa-mi permita macar sa imi vad fetita. Sotia a spus ca o pot face doar la domiciliul mamei sale. Eu am mers acolo, dar mama sotiei a incercat sa ma impiedice sa-mi vad copilul. Eu am ignorat amenintarile acesteia, am intrat in casa si m-am convins ca fetita este in ordine, dupa care am plecat. In tot acest timp, mama sotiei a continuat sa ma jigneasca si sa ma ameninte ca nu o sa-mi mai vad copilul. In ziua urmatoare am fost chemat la sectorul de politie si amendat pentru ca am intrat fara permisiunie in imobil strain. Sotia continua sa spuna ca pot sa-mi vad copilul doar la domiciliul mamei ei. Ce trebuie sa fac ca sa-mi pot vedea fetita in alta parte? Va rog mult sa ma ajutati

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Țurcan
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul penal
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii
  • Alte domenii

Bună ziua Vadim.

Dacă Dvs. sunteți divorțați și domiciliul copilului este stabilit cu mama, atunci într-adevăr soția are dreptate. Dacă încă nu, atunci urmează să determinați cu cine din părinți va domicilia copilul cu soția Dvs. sau nemijlocit cu Dvs.

În cazul în care domciliul este stabilit cu mama urmează să cereți... mai detaliat obținerea unui grafic de întrevederi cu copilul la Primărie.
Totuși în cazul unor astfel de conflicte când domiciliul e stabilit cu alt părinte - nu sunt soluții care garantează 100% dreptul la întrevederi. Astfel dreptul la întrevederi poate fi asigurat prin cerere la Autoritatea Publică Locală - Primăria din localitatea Dvs. unde indicați că solicități să se acorde un grafic de întrevederi cu copilul Dvs.
Modalități de întrevedere pot fi diverse. Pot fi întrevederi prin servicii de mesaje prin video Skype, Whatsapp, Viber etc. Puteți cere întrevederi la fața locului pentru o anumită zi în anumite intervale de timp.
Dar atât timp cât mama îngrădește acest drept obiectiv nu există modalități de constrângere în afară de acțiune civilă prin care să solicitați de fiecare dată prejudicii morale. Urmează de ajuns la un consens pe cât este posibil pentru a asigura educația și dezvoltarea copilului.

12 mai 2022