Sotul a vandut masina fara acordul sotiei

9 martie 2020 32

Sotul a vandut sau a ascuns masina fara ca eu, adica sotia, sa stiu. Noi suntem in proces de divort. Ce pot sa fac eu in cazul dat ca sa pot anula contractul de vanzare-cumparare sau sa gasesc masina? Merci anticipat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul civil

Bună ziua Ludmila,

Conform Codului Familiei, fiecare dintre soţi este în drept să încheie convenţii prin care să dispună de bunurile comune, cu excepţia bunurilor imobile, acordul celuilalt soţ fiind prezumat.

Convenţia încheiată de unul dintre soţi poate fi declarată nulă de către instanţa judecătorească, la cererea celuilalt soţ, dacă se va... mai detaliat stabili că cealaltă parte a convenţiei a ştiut sau trebuia să fi ştiut că al doilea soţ este împotriva încheierii convenţiei respective. Cererea privind declararea nulităţii convenţiei poate fi depusă în termen de 3 ani din momentul cînd celălalt soţ a aflat sau trebuia să fi aflat despre încheierea acesteia.

Respectiv Dvs trebuie să verificați în registrul bunurilor mobile dacă a fost schimbat proprietarul bunului și în baza cărui act juridic. După să solicitați în instanța de judecată nulitatea actului translativ de proprietate.

Pentru o consultație mai detaliată vă sunt la dispoziție.

10 martie 2020