Sotul batut pina la singe de vecinul nostru

18 noiembrie 2017 67

Buna, stimati juristi. Va scriu la 3 de noapte fiind trezita de sotul meu insingerat. El a spus ca l-a batut vecinul nostru. E un baiat de vreo 20 ani din familie buna si foarte bogata. Tatal lui are o firma de vinzare-cumparare de imobil. Banii fac tot. Sotul se intorcea acasa de la prieten in stare de ebrietate. A baut cu prietenul. Linga casa el a vazut vecinul nostru care statea cu piciorul pus pe peretele pe care l-am vopsit si l-am reparat noi cu sotul din banii proprii. Au facut lucratorii cu 3.000 lei. Noi nu sintem bogati. Nimeni din vecini nu a dat banii pentru reparatie. Pe peretele este loc in glod. Peretele e galben deschis si e urit cu glod. Vecinul cind fumeaza sau bea bere, pune piciorul si murdareste. Sotul i-a mai facut lui observatii si mie imi spunea de citeva ori ca va face observatie.
Sotul i-a spus sa nu murdareasca, ca va trebui sa vopseasca el. Vecinul l-a lovit in umar asa ca sotul a cazut. Dupa aceea, sotul s-a ridicat la tatal lui si i-a spus ca fiul murdareste peretele. Si deja la scara noastra el s-a intilnit cu fiul, care a inteles ca sotul a povestit totul tatalui. Si pe scara tinarul l-a batut pe sotul meu cu miinele si piciorele, chiar si atunci cind sotul a cazut jos. Sotul are capul si fata insingerata. A chemat politia si acuma e spre drum la spital in ambulanta.
Va rog frumos sa ne spuneti cum noi putem apara demnitatea sotului si cum poate fi tras la raspundere vecinul agresiv. E un caz extrem de imposibil. Vecinii erau cu noi in relatii foarte bune!!!! Sa deschide cazul in situatia data? (fata e imflata la sot si pielea rupta). Ce raspudere poarta sotul daca a fost imbatat? Ce documente trebuie sa stringem in caz de sotul o sa scrie in judecata? Are rost sa fie dat in judecata. E foarte neplacut cind te injosesc. Din martori sunt doar eu (am vazut deja numai sotul dupa cele intimplate) si tatal vecinului.
Multumesc.

Jurist comments 1

Download discussion
Andrei Domenco
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul muncii

Bună ziua Ludmila,

Rolul activ deja în continuare îl care organul competent (poliția) să stabilească toate circumstanțele cu privire la fapta dată. Cel mai probabil pe numele vecinului va fi deschis un dosar penal, iar dacă acesta va fi declarat vinovat, în continuare dvs în judecată veți putea cere prejudiciul moral... mai detaliat și material pentru vătămările corporale cauzate soțului dvs.
Dvs, nu trebuie să strângeți documente pentru judecată deoarece organul de urmărire penală după ce aceasta se finisează întocmește un rechizitoriu care conține toate procesele verbale de audire, toate probele cu privire la cazul dvs etc. și îl remite în instanța de judecată pentru a hotărâ pedeapsa asupra făptuitorului dacă acesta se găsesște vinovat de cele întâmplate.

18 noiembrie 2017