Sotul este judecat repetat in temeiul art. 264/1 CP

9 februarie 2024 3

Buna ziua. Sotul meu are acum judecata in temeiul art. 264/1 CP. El mai are o sentinta anterioara pe acelasi articol, in care a fost condamnat cu suspendarea conditionata pe un an. La ce sa se astepte in aceasta situatie?

Jurist comments 1

Download discussion
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Buna Alina, în cazul DVS o să fie aplicat Codul penal Articolul 85. Aplicarea pedepsei în cazul unui cumul de sentinţe(1) Dacă, după pronunţarea sentinţei, dar înainte de executarea completă a pedepsei, condamnatul a săvîrşit o nouă infracţiune, instanţa de judecată adaugă, în întregime sau parţial, la pedeapsa... mai detaliat aplicată prin noua sentinţă partea neexecutată a pedepsei stabilite de sentinţa anterioară. În acest caz, pedeapsa definitivă nu poate depăşi termenul de 30 de ani de închisoare, iar în privinţa persoanelor care nu au atins vîrsta de 18 ani şi a persoanelor care au atins vîrsta de 18 ani, dar nu au atins vîrsta de 21 de ani, care nu au mai fost condamnate - termenul de 15 ani.

(2) Cumularea pedepselor complementare în cazul unui cumul de sentinţe se efectuează în condiţiile art.84 alin.(2).

(3) Pedeapsa definitivă în cazul unui cumul de sentinţe trebuie să fie mai mare decît pedeapsa stabilită pentru săvîrşirea unei noi infracţiuni şi decît partea neexecutată a pedepsei pronunţate prin sentinţa anterioară a instanţei de judecată.

(4) La cumularea pedepselor, dacă prin una din sentinţe este stabilită pedeapsa detenţiunii pe viaţă, pedeapsa definitivă va fi detenţiunea pe viaţă.
Soțul și-a permis să încalce legea penală a doua oară, prima dată statul i-a oferit ocazia să se corecteze, însă el n-a înțeles și a încălcat a doua oară. În așa caz, statul o să aplici o pedeapsă mai dură, legată cu închisoare. Să știți, că statul nu poate fi blând, persoana care își permite să încalce legile, el trebuie să fie pedepsit.

10 februarie 2024