Sotul ma ameninta ca imi va lua baiatul de 1,7 luni

1 februarie 2018 4

Buna! Suntem certati cu sotul, locuim separat. Am plecat de la el din motiv ca consuma alcool si este prezenta violenta in familie. Doresc sa dau la divort, insa ma ameninta ca imi va lua bebele care la moment are 1,7 luni. Mentionez ca eu sunt in concediu academic pentru ingrijirea bebelusului, nu am un post de munca oficial, dar locuiesc cu parintii intr-o casa cu 3 camere, baie, bucatarie, aici si resedinta imi este. Sotul are apartament cu o camera inregistrat pe numele mamei lui, ea la rindul ei are vila in apropiere de Peresecina si apartament cu 3 odai. In fine, sotul nu are la moment un lucru oficial (mi-a zis ca se angajeaza in companie de taxi pina la momentul divortului). Intrebarea mea: care ar fi sansele ca el sa pretinda la bebe? Are drepturi? Si care este procedura de a da la divort?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Igor Brinișter
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii
  • Dreptul muncii
  • Alte contravenţii

Buna Cristina,
Fiecare dintre părinți are drepturi și obligații egale față de copilul său. Astfel, în cazul desfacerii căsătoriei și stabilirii domiciliului permanent al copilului fiecare dintre părinți are dreptul să solicite în instanța de judecată ca domiciliul copilului să fie stabilit cu el.
La stabilirea domiciliului copilului minor în proces în... mai detaliat mod obligatoriu este atrasă autoritatea tutelară, al cărei reprezentant va veni la lodul dvs de domiciliu și la locul unde domiciliază soțul, vor întocmi un raport și îl vor preda instanței de judecată.
Prin urmare, în cazul în care doriți să desfaceți căsătoria, puteți depune o cerere de chemare în judecată la sediul instanței de judecată în raza căruia se află locul dvs domiciliu, întrucît copilul este la dvs și solicitați ca domiciliul să fie stabilit cu dvs.
Cererea o depuneți in 3 exemplare, iar al 4-lea să vă rămână dvs, la fiecare exemplar de cerere anexați copia actelor respective.
Achitați și taxa de stat 140 lei.

1 februarie 2018