Sotul s-a eliberat de la serviciu in anul 2013.

25 iulie 2017 32

Sotul s-a eliberat de la serviciu in anul 2013, dar pina in prezent inca nu a primit salariul pe ultimele 3 luni. Motivul invocat este ca au fost inghetate conturile acelei firme, desi ei activeaza pina in prezent. Ce se face in acest caz?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
SILVIU POTÎRNICHE
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor

In acest caz este vorba despre un litigiu individual de munca care se solutioneaza de instanta de judecata. Trebuie sa depuneti o cerere de chemare in judecata impotriva fostului angajator cu solicitarea de a va fi achitat salariul restant plus dobinda de intirziere conform Legii.
Legea spune ca termenul de adresare... mai detaliat in instanta este de 3 ani de la dtaa in care s-a aflat despre incalcarea dreptului.
Respectiv, trebuie sa cereti instantei de judecata sa fiti repusi in termen. Un argument pentru aceasta ar fi ca ati purtat tratative cu fostul angajat.
De asemenea, puteti depune o Plingere la Inspectia muncii. Angajatorul poate reactiona foarte rapid si sa va plateasca salariul restant, daca Inspectia muncii iii va face o solicitare sau o vizita.

25 iulie 2017