Stabilirea domiciliului bebelusului. Întrevederi doar in prezenta mamei. Drepturi si obligatii

28 ianuarie 2020 25

Buna ziua, stimati juristi. Cu fostul concubin am un copil de 8 luni. Copilul este alaptat la san. Fostul a zis ca îl ia de la mine pe 2 săptămâni si il duce in vacanta. El e indicat in certificatul de nastere. Imi fac griji pentru ca in primul rand piciul nici nu-l cunoaste pentru ca nu prea il vede, in al doilea rand ma tem ca nu o să-l aduca inapoi. E alaptat la san, e foarte atasat de mama, mereu e langa mine. Vreau sa stabilesc legal domiciliul copilului cu mine si si tatal sa il vada doar in prezenta mea si eventual sa nu-l scoata din tara fara mine.
Niciodată nu am fost impotriva sa vada baiatul. El ca venea pentru 10 min. pe luna era alegerea lui. Eu am contract de chirie pe un an, si detin legal 1/4 din apartamentul părintesc. Vicii nu am. Copilul a fost la toate controalele medicale, nu am încălcat nimic. Ce drepturi am si care ar fi sansele? Niste juristi mi-au zis ca cel mai mult probabil sedinta va avea loc in lipsa lui. El nu are locuinta in Moldova. Locuieste in alta tara si mi-au zis ca nici nu ii va fi trimisa scrisoarea ca atare. Pe cat e de adevarat? Ce drepturi am? Ce sfaturi imi dati? Mersi frumos, astept raspuns.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei

Buna ziua, d-na Catalina. Dvstr-a a-ti depus cerere de chemare in judecata? Fara acordul scris al dstra nu poate scoate copilul din tara. Nu va face-ti griji ca nu are nici un drept. E posibil sa se faca un anunt in ziar pentru a-l chema la judecata, dar de cele... mai detaliat mai deseori are loc judecata si fara prezenta partii opuse. Principalu dvstra sa va prezentati.

28 ianuarie 2020