Stabilirea domiciliului copilului

2 mai 2018 20

Buna ziua. Am o intrebare referitor la cat timp este necesar pentru a examena cauza civila privind stabilirea domiciliului copilului minor. Sunt divortata de sotul meu si in procesul de divort nu s-a cerut stabilirea domiciliului copilului minor. Acum insa, am nevoie de acesta hotarare din partea judecatorilor, pentru ca copilul minor in varsta de 13 ani sa ramina cu mama. Am inaintat cerere cu toate actele, anexele la judecatorie in luna noiembrie 2017. Prima sedinta a fost in martie 2018 si s-a aminat pentru 2 mai din cauza ca nu a fost prezent sotul. Dupa care eu am prezentat o cerere din partea fostului sot ca este de acord ca domiciliului copilului sa fie la mama, si azi, 2 mai, in timpul sedintei judecatorul mi-a comunicat ca este o sedinta de mediere si urmeaza ca dosarul sa fie trecut catre alt judecator, pentru a cerceta cauza civila. Cat timp trebuie sa treaca pentru a avea hotararea privind domiciliul copilului? Multumesc mult!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Igor Brinișter
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Buna Dna Svetlana,
Nu exista anumite termene stricte.
Avand in vedere ca soțul deja este de acord există dovada la dosar, s-ar putea să aveți o hotărâre la prima ședință de judecată.
Orientativ, reieșind din faptul ca se apropie perioada concediilor, posibil până la finele lunii august sa fie adoptată o hotărâre, dacă... mai detaliat soțul nu se răzgândește și nu are o alta poziție până atunci.
Oricum dvs trebuie să solicitați soțului o declarație notarială prin care va permite ca domiciliul permanent al copilului sa fie stabilit peste hotare cu mama!

2 mai 2018