Sunt dintr-o familie numeroasa, vreau sa-mi ajut mama si fratii mei mai mici

16 iulie 2017 37

Mama mea a nascut 11 copii, unul a murit la nastere. Suntem 10: 3 surori mai mari casatorite, 3 frati mici la scoala. Un frate invalid de gradul 1, mama de gradul 2. Pentru fratele meu primeste alocatie de 1100 lei, mama 700, plus ajutor social aproximativ 3000 lei. Multi bani se duc pentru medicamente, mamei nu ii ajunge sa-i intretina pe toti. Plus la asta sunt multe probleme casnice, reparatie, avem mucegai, bani de scoala, imbracaminte. Vreau sa stiu asta e normal asa ceva?

Jurist comments 1

Download discussion
SILVIU POTÎRNICHE
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua.
Nu este normal așa ceva, dar astea sunt realitățile economice și sociale ale acestei țări.
Încercați să mediatizați acest caz în presă sau apelați la diferite fundații, cum ar fi: http://www.edelweiss.md/ro/contacs/
De multe ori se găsesc oameni care donează și ajută persoanele nevoiașe.
Pentru familii cu mulți copii,... mai detaliat dintre care invalizi, de prevăd mai multe înlesniri, dar depinde de fiecare caz în parte. De exemplu compensații la medicamente (întrebați de fiecare dată medicul sau farmacistul dacă sunteți eligibili), la cheltuieli pt servicii comunale, etc.
De asemenea, trebuie să fiți mai insistenți și în ceea ce privește acoperirea altor cheltuieli, bunăoară reparația casei, îmbrăcăminte... Scrieți cereri la Primărie, poate alocă niște bani din fondul de rezervă,
la fundații poate donează o sumă de bani. În toate cererile ar trebui să specificați o sumă exactă de bani, să explicați unde vreți să-i cheltuiți, și să descrieți situația socială nefavorabilă a familiei Dvs.
Mult succes, și dacă apar careva probleme de ordin juridic, vă asigur consultații gratuite membrilor familiei Dvs.

17 iulie 2017