Sunt dus de nas de executorul judecatoresc

14 mai 2018 47

Buna ziua. Ajutati-ma, va rog: cum pot sa ma apar de executare silita? Nu am fost anuntat de hotarirea instantei, abia dupa 3 luni mi-a adus la cunostinta executorul judecatoresc. Si mi-a spus ca este executare silita, mi-a spus ca trebuie sa achit datoria in rate in decurs de trei luni si ca nu mai pot actiona in judecata pentru ca a trecut termenul. Mi-a dat niste acte unde trebuie sa ma iscalesc ca voi achita in termenul stabilit. Trebuia sa iscalesc eu, un martor si Creditorul. La intrebarea mea - Creditorul nu este la moment aici si deci trebuie sa iscalesc doar eu - mi-a raspuns. Dumnealui va iscali pe urma, o sa-l invite. Ajutati-ma, va rog frumos, ce sa fac?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua, la moment situația e următoarea:
Dacă nu ați știut despre existența dosarului, sau aveți câteva pretenții față de hotărârea emisă, de instanță, în cel mai scurt timp(azi) depuneți o cerere de apel nemotivată la instanța care a emis hotărârea, cu solicitarea de a fi repus în termen pentru declararea... mai detaliat apelului, important este și data cînd ați fort informat despre existența unei hotărâri, din acel moment aveți 30 zile să declarați apel.
Totodată, pe moment la executor nu semnați nimic, iar ulterior depunerii cererii de apel o să îi înminați o copie pentru informare.

În practică, executorii stopează executarea silită pînă la expunerea instanței de apel. Motiv fiind faptul că în cazul în care o să cîștigați, executorul pur și simplu o să înceteze acțiunile în adresa d-stră.

15 mai 2018