Sunt in proces de judecată din decembrie 2017, cazul fiind accident rutier

9 aprilie 2018 40

Buna ziua. Lupt pentru declararea nulitatii procesului verbal și demonstrarea nevinovăției. Automobilul meu e deteriorat - eu pot să-l repar? In cazul in care reușesc să demonstrez nevinovăția și nulitatea procesului verbal, pot cere de la compania de asigurări sau de la persoana implicata în accident rambursarea cheltuielilor pentru reparație? Sau cum e procedura legală? Sau cum ar fi corect sa procedez?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua,
În cazul dat, cel mai bine ar fi în prim rînd să finalizați cu contestarea procesului, ulterior să vă adresați companiei de asigurări. Luați în calcul faptul că companiile de asigurare nu sunt iubitoare să despăgubească, astfel pot căuta orice formă de a se eschiva de la paltă.

Totuși, dacă... mai detaliat doriți sa începeți reparația, pentru a nu sta cu mașina distrusă, ați putea înainta către companie o scrisoare de informare și să efectuați un raport de expertiză a stării automobilului, doar obligatoriu cu prezența unui reprezentant al companiei de asigurări.

O altă variantă ar fi efectuarea reparației acestuia la centre autorizate, astfel, ridicînd actele de defectare, costul reparației și a lucrului, adică documentat.
Ulterior, dacă anulați procesul verbal, prezentați documentele ce confirmă cheltuielile suportate.

Menționez că situații ca a d-stră nu sunt prevăzute de lege, limitîndu-se doar la situațiile clasice.

Succes

9 aprilie 2018