Sunt invalid de razboi de gr.2, participant la actiunile de lupta pentru aprarea integritatii tarii

23 mai 2017 51

Sunt invalid de razboi de gr.2, participant la actiunile de lupta pentru aprarea integritatii teritoriale si independentei Republicii Moldova.
Diagnoza :Consecintele traumei cranio cerebrale indusa prin arma de foc in 1992,cu sindrom epileptic.
In Monitorul Oficial nr.73-77 din 10.03.2017 este publicata Hotarirea Guvernului R.Moldova nr.130 din 07.03.2017 ( MO nr.73-77din 10.03.2017, partea-2 pag.66), cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru completarea art.23 din Legea asigurarii cu pensii a militarilor si persoanelor din corpul de comanda si din trupele organelor afacerilor intrene nr.1544 din 23 iunie 1993. Prin initiativa data este asigurata sporirea protectiei sociale a invalizilor de razboi din randul militarilor in termen, participanti la actiunile de lupta din Afganistan si apararea integritatii teritoriale si independentei Repubicii Moldova prin majorarea pensiei de invaliditate. Pot beneficia de prevederile Hotaririi Guvernului nr.130 din 07.03.2017? Multumesc anticipat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Olga Saveliev
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul familiei

Buna ziua, dnul. Sergiu. Din legea mentionata de dumneavoastra reiese ca aceasta se aplica urmatoarelor categorii de persoane: militari ai Forţelor Armate, colaboratori ai Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, ofiţeri de informaţii şi securitate, persoane din corpul de comandă şi din trupele organelor afacerilor interne, colaboratori care îndeplinesc... mai detaliat serviciul special prin contract în cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, în cadrul Departamentului instituţiilor penitenciare al Ministerului Justiţiei, pensionari din rîndul militarilor forţelor armate, al organelor securităţii statului, al persoanelor din corpul de comandă şi din trupele organelor afacerilor interne, al persoanelor care au îndeplinit serviciul militar sau special prin contract în cadrul organelor similare anterioare celor nominalizate, inclusiv ale fostei U.R.S.S., şi familiile acestora.

Astfel, dumneavoastra puteti beneficia de pensia de invaliditate, prevazuta de art. 23, daca faceti parte din una din categoriile mentionate de persoane.

24 mai 2017