Sunt invinuita de crearea unei situatii de accident (art. 264 alin. 1 CP)

27 februarie 2020 3

Buna ziua. Sunt invinuita de crearea unei situatii de accident (art. 264 alin. 1 CP), cu vatamarea corporala a unui pasager dintr-un microbuz. Am fost instiintata de politie peste o luna de la producerea cazului. Ce pedeapsa risc sa mi se aplice? Paguba materiala o voi achita. Va multumesc.

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei

Articolul 264. Încălcarea regulilor de securitate a
circulației sau de exploatare a mijloacelor
... mai detaliat de transport de către persoana care
conduce mijlocul de transport
(1) Încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat din imprudență o vătămare medie a integrității corporale sau a sănătății,
se pedepsește cu amendă în mărime de pînă la 300 unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 3 ani cu (sau fără) privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de pînă la 2 ani.
P.S. daca ceva nu e clar ma contactati.

28 februarie 2020
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

D-na Lucia, DVS puteți să face o împăcare conform art. 109 CP Împăcarea
(1) Împăcarea este actul de înlăturare a răspunderii penale pentru o infracţiune uşoară sau mai puţin gravă, iar în cazul minorilor, şi pentru o infracţiune... mai detaliat gravă infracţiuni prevăzute la capitolele II – VI, la art.264 alin.(1) din Partea specială, precum şi în cazurile prevăzute de procedura penală, dacă persoana nu are antecedente penale pentru infracţiuni similare comise cu intenţie sau dacă în privinţa sa nu a mai fost dispusă încetarea procesului penal, ca rezultat al împăcării, pentru infracţiuni similare comise cu intenție în ultimii cinci ani.
(2) Împăcarea este personală şi produce efecte juridice din momentul pornirii urmăririi penale şi pînă la retragerea completului de judecată pentru deliberare.
(3) Pentru persoanele lipsite de capacitate de exerciţiu, împăcarea se face de reprezentanţii lor legali. Cei cu capacitate de exerciţiu restrînsă se pot împăca cu încuviinţarea persoanelor prevăzute de lege.
(4) Împăcarea nu se aplică în cazul persoanelor care au săvîrşit asupra minorilor infracţiuni prevăzute la art. 171-1751, 201, 206, 208, 2081 şi 2082.
După luarea deciziei de procuror, DVS n-o să fiți trasă la răspundere penală, trebue de dus tratative cu partea vătămată, succese.

4 martie 2020