Suntem debranșati de la sistemul centralizat de încălzire, dar trebuie să achităm 80% din suma achitată de vecinii care beneficiază de acel sistem centralizat

17 ianuarie 2024 3

Bună ziua. Suntem debranșati de la sistemul centralizat de încălzire, avem încălzire autonomă. Cu toate acestea, ne vine factură de 1.400 lei pentru agentul termic, pe care noi nu-l primim. Suma menționată reprezintă aproximativ 80% din suma pe care o achită cei care beneficiază de agent termic livrat de furnizor. Pe lângî asta, trebuie să achităm gazul pe care îl folosim ca să încălzim apartamentul, în medie 200 metri cubi pe lună. În total, ne iese aproximativ 4.500 lei pe lună pentru 45 metri pătrați, în timp ce vecinii conectația la sistemul centralizat plătesc 1.600 lei. Înainte achitam 20% din suma calculată pentru clienții sistemului centralizat, acum însă 80%. Ce putem face pentru nu a achita aceste sume pentru servicii de care nici nu ne folosim? Locuim la etajul 5 și vecinii de la etajul 4 au tăiat țevile. Prin urmare, acestea nici nu ajung la noi. Doar într-o camera o țeavă vine de la etajul 4 și se duce la un vecin de la etajul 5. Ce soluție există pentru situația descrisă? Multumesc.

Jurist comments 1

Download discussion
Tatiana Scobiola
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Alte contravenţii
  • Alte domenii

Bună ziua. Acest litigiu se soluționează deja prin instanța de judecată prin probarea faptului că nu beneficiați de energia termică centralizată și că sunteți obligați să achitați servicii pe care nu le folosiți de fapt.
Pentru suport juridic mă puteți contacta pe nr. 068769517 sau e-mail: scobiola97@mail.ru

18 ianuarie 2024