Suspendarea termenului de tragere la răspundere contraventională

13 septembrie 2023 4

Bună ziua. Se suspendă termenul de tragere la răspundere contravențională odată cu depunerea cererii de recurs la Curtea de Apel competentă? În care cazuri se suspendă termenul de tragere la răspundere contravențională?

Jurist comments 3

Download discussion
Florin Zagaican
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii

Bună ziua!
Termenul de tragere la răspundere contravențională odată cu depunerea cererii de recurs la Curtea de Apel nu se suspendă, ci recursul împotriva hotărîrii judecătoreşti contravenţionale suspendă executarea ei, cu excepţia sancţiunii arestului contravenţional.
Termenul de tragere la răspundere contravențională se suspendă în cazul următor: conform art. 30 alin. (7) Curgerea... mai detaliat termenului de prescripție se suspendă dacă persoana care a săvîrşit contravenția se sustrage de la procesul contravențional. În acest caz, curgerea termenului de prescripție se reia de la data reținerii persoanei sau autodenunțării.

13 septembrie 2023

Îmi cer scuze de concretizare.
Din ceea ce ați scris Dvs, rezultă că odată ce în privința persoanei este emisă o hotărâre judecătorească contravențională cu amendă, spre exemplu la data de 22.03.2021, pentru fapta comisă la data de 22.05.2020, iar recursul a fost depus de contravenient la data de 22.04.2021,... mai detaliat termenul de tragere la răspundere de 1 an se considera suspendat și nu se încetează cauza?

13 septembrie 2023

Dacă nu este posibil de dat un răspuns concret pe platforma respectivă, vin cu rugămintea să îmi remiteți răspunsul pe adresa de email: karamelbags@gmail.com
Mulțumesc!

13 septembrie 2023