Suspiciuni privind numarul de tranzactii pe apartament

28 noiembrie 2019 34

Am gasit un apartament foarte bun ca pret, comparativ cu ofertele de pe piata imobiliara, dar cand am verificat pe site la cadastru, este indicat Numarul de tranzactii 6. Apartamentul a fost dat in exploatare in 2014 si ultimul proprietar este in posesia bunului din 2017, l-a obtinut prin contract de donatie de la parinti. Asadar, in perioada 2014-2017 au avut loc celelalte 5 tranzactii. Cei de la centrul multifunctional mi-au zis ca nu pot sa verific acest istoric ca persoana fizica terta si nici notarul n-are voie pana la efectuarea unei eventuale tranzactii.
Ma intereseaza cum sa procedam corect in asemenea caz pentru a fi siguri ca aceasta multitudine de tranzactii nu ascunde ceva dubios si daca parintii actualului stapan pot cere apartamentul inapoi dupa ce eu il cumpar cu suma intreaga prin contract V-C.
Tin sa mentionez ca spusele actualului proprietar nu pot fi un temei credibil privind istoricul apartamentului, deoarece este interesat sa-l vanda urgent.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
***
Nu este necesar sa va aprofundati in tot istoricul tranzactiilor.
Legea nu vă anulează buna-credință dacă nu ați examinat tot istoricul.
Ceea ce contează este informația actuală din registru, adică înregistrările active.
Nimeni nu vă poate reproșa ulterior că ați fi putut cunoaște de careva probleme, având în vedere... mai detaliat căî au existat multe tranzacții anterior.

Dacă deveniți proprietar de bună-credință, asupra unui bun dobândit oneros, de la persoana care este înregistrată ca proprietar în registru - riscul ca să vi se anuleze titlul de proprietar este minim, chiar și în cazul în care vânzătorul a dobândit acel bun în baza unei donații.

28 noiembrie 2019