Tamponarea unui automobil parcat

17 noiembrie 2017 115

Buna ziua, ma aflam in automobilul parcat pe o strada cind la un moment am simtin o lovitura. S-a dovedit a fi un automobil care dadea inapoi si ca rezultat a tamponat automobilul in care ma aflam. Am fost blocat din partea stinga si nu am putut iesi imediat din masina. In timp ce ieseam, soferul cu pricina a mutat automobilul deoarece strada era foarte aglomerata. Primele declaratii a soferului au fost ca-si recunoaste vina si ca trebuie de chemat politia. Am apelat politia si am anuntat despre accident. Peste citeva minute am fost apelat de un inspector care mi-a spus ca daca nu este ceva serios atunci sa facem cit mai multe poze, sa trecem testul la narcolog si sa ne prezentam ambii la biroul lui. Am trect testul, am achitat (nu stiu pentru ce) si m-am prezentat la politie. Acelas lucru a facut si soferul vinovat numai ca nu a achitat testul motivind ca nu are bani. La politie ambii am completat o declaratie unde am descris toate intimplate. Dupa mai multe ore de asteptare am fost invitati intr-un birou unde am desenat schema accidentului si am semnat pe trei documente (schema, declaratie si declaratie pentru a nu devulga date personale). La sfirsit inspectorul mi-a declarat ca nu poate deschide dosar deoarece lipseste testul de la narcolog al soferului vinovat. Spuneam mai sus ca el nu a achitat si deaceia nici nu i lau eliberat pentru a fi prezentat la politie.
Intrebarea este, ce nu am facut corect si unde am fost tras pe sfoara.?
Multumesc anticipat.

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Călin Bobeică
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Contravenţii rutiere

Urmeaza soferul sa se prezinte la narcolog ....neprezentarea acestuia insa nu il eschiveaza de raspundere pentru accidentul rutier ...asteptati decizia agentului constatator ! Faceti copi dosarului si va prezentati la compania de asigurare al pers vinovate

18 noiembrie 2017

La politie au declarat ca nu pot da copii deoarece dosarul nu este finalizat. Totusi trebuie de scris o cerere ca sa mi se elibereze documentele?

20 noiembrie 2017