Tată agresiv

2 mai 2019 6

Dupa divort, copilul de 5 ani a ramas cu mama. Tatal a facut probleme de mai multe ori, pana cand am ajuns la judecată, care i-a interzis sa-și vadă copilul timp de 6 luni, fiindca a lovit fetița cțnd aceasta se afla la el. De atunci, copilul nu vrea să se mai ducă la el, nici mama nu-i de acord sa-i dea drumul, pentru că fetița a fost nevoită timp de 3 luni să meargă la psiholog ca să se restabilească. Spuneți-mi, vă rog, poate asistentul social sau poliția s-o impuna pe mama să-i dea tatalui fetița? Ce pedeapsă o așteaptă pe mamă dacă nu-i permite tatășui să se vadă cu copilul? Vă mulțumesc!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Bună ziua,

Din cite am înțeles corect există o hotărîre împotriva violenței în familie prin care a interzis tatălui să se apropie și să ia orice legătură cu copilul pe o perioadă de 6 luni, dacă e așa atunci poliția urmează să asigure executarea acestei hotărâri, iar ori de cite ori... mai detaliat tatăl se apropie urmează a fi contactată poliția.

In caz contrar, pentru comportament neadecvat al tatălui puteți acționa în judecată că acesta sa fie decăzut din drepturile părintești daca puteți proba aceste momente care afectează negativ educația și creșterea copilului minor, totodată o altă altnertivă este să stabiliți un grafic de întrevederi a tatălui cu copilul minor la autoritatea tutelară din raza domiciliului pe care acesta urmează să-l respecte și să vadă copilul doar in zilele stabilite.

2 mai 2019