Tatăl copilului meu nu achită pensia alimentară din 2016

18 septembrie 2020 175

Bună ziua. In 2014 am inaintat in instanta cerere privind incasarea pensiei alimentare pentru copil minor, iar instanța a stabilit marimea pensiei de 800 lei. Am luat de la judecătoria titlu executoriu si l-am dus la executor. Eram divorțata, dar i-am mai dat o șansă fostului soț, după el m-a convins să-mi iau titlu si să renunț la restanță. Relația noastră nu a mers totuși și ne-am despărțit definitiv. Apoi eu am inaintat din nou titlul in 2017 . Executoarea mi-a zis că pot să cer achitarea pensiei si pentru anul 2016. Din pacate, tatăl copilului nu achita pensia. Pe data de 23.06.2017 imi vine o scrisoare cu încheiere unde e precizat că debitorul are o restanță de 12.293,33 lei. Peste un an, la 10.09.2018 primesc alta scrisoare cu încheiere unde e precizat că debitorul are o restanță de 12.186,20 lei. Adică, în loc să crească, datoria s-a micșorat. Eu nu am primit în această perioadă niciun banut. Executorul nu face nimic.
În 2019 am inaintat o cerere privind decăderea din drepturi părintești conform art. 67 lit. a) din Codul Familiei și am câștigat. Tatăl copilului a fost decazut din drepturile părintești, dar știu că nu e scutit de obligatia de a achita pensia alimentara. Spuneți-mi, vă rog, ce să fac mai departe. Mi se creează impresia că executoarea nu face nimic în acest sens. Fostul soț are rude în poliție. Mulțumesc frumos!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul muncii

Bună ziua,

Nu are nici o relevanță cunoscuții soții dvs sau dacă aveți probe concludente în legătură cu această un oare care trafic de influiență, imixtiune puteți depune plângeri la organele competente.

Dvs puteți solicita repetat printr-o cerere adresată executorului judecătoresc informația cu privire la măsurile aplicate care dacă se stabilește că... mai detaliat nu au avut nici un efect să solicitați aplicarea măsurilor mai aprige cum ar fi sechestre, interdicții cu rezervarea dreptului de a depune o plngere la UNEJ pe numele executorului dacă acesta nu participă activ la respectiva procedură de executare.

Succes, în caz de necesitate vă puteți adresa.

18 septembrie 2020