Taxele unui S.R.L.?

25 august 2017 428

Care sunt taxele sau impozitele deținînd un SRL (Internet Cafe) și cum se achită: anual sau lunar?

Jurist comments 1

Download discussion
Iulian Moraru
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii
  • Alte domenii

Bună ziua!

Capitalul social statutar minim la înființarea unui SRL este 1 leu. Dar regula respectivă este valabilă doar în cazul înființării întreprinderii de către un fondator unic.

Cu alte cuvinte, 1 leu este aportul pe care trebuie să-l verse fiecare dintre fondatori (în caz de pkuralitate de asemenea persoane).

La înregistrarea de... mai detaliat stat, d-voastră urmează să vi se perceapă o taxă administrativă în sumă de 1150 lei (în conformitate cu prevederile Legii privind înregistrarea de stat a persoanelor juridice și a întreprinzătorilor individuali [art. 4 din legea menționată coroborat cu anexa respectivei legi]).

Mai departe, ar fi bine să dați un telefon la ANRCETI ( Agenția Națională pentru reglementarea comunicațiilor electronice și tehnologiilor informaționale) să vă interesați dacă este necesară eliberarea licenței de către autoritatea respectivă în vederea practicării acestui gen de activitate.

În continuare, vedeți ce faceți cu înregistrarea mărcii la AGEPI (înregistrarea mărcii se efectuează doar pentru opozabilitate nu și pentru valabilitate), iar înregistrarea unei mărci este destul de costisitoare (peste 400 euro).

Adițional, d-voastră urmează să suportați cheltuieli și pentru autentificări notariale, taxe pentru deschiderea conturilor bancare, comisioane pentru realizarea transferurilor bancare.

Deja pe parcursul desfășurării nemijlocite a activității de întreprinzător, veți fi obligați să achitați impozite în funcție de cifra de afaceri (venitul/profitul realizat).

Adițional, veți suporta și cheltuieli pentru locațiunea, vânzarea-cumpărarea spațiului comercial în care va avea loc desfășurarea acestei activități.

----------------------------------------------------------------------

În concluzie, este o serie de cheltuieli considerabile, iar în sensul recuperării acestora, ar trebui să reflectați asupra rentabilității și profitabilității afacerii pe care intenționați să o inițiați.

Succese!

26 august 2017