Telefon furat

29 ianuarie 2021 30

Buna! Mi-a fost furat telefonul. Politia l-a gasit si a pornit o ancheta pe acest caz. Ne-am inteles cu faptuitorul ca sa imi achite o suma de bani, dar mi-a achitat doar 20% din suma inteleasa si aici s-a oprit toata procedura! Ancheta a ramas deschisa dupa cum stiu eu, dar nimeni nu face nimic pentru a rezolva intrebarea pana la urma! Dupa expirarea termenului de achitare, anchetatorul vazand ca nu a fost achitata toata suma, a spus ca a remis dosarul procurorului. Cum sa rezolv aceasta problema?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Buna dl. Victor, eu îți propun să fie ferm, procurorul o să remită cauza în istanță și infractorul o să fie pedepsit, art. din Codul penal Articolul 187. Jaful
(1) Jaful, adică sustragerea deschisă a bunurilor altei... mai detaliat persoane,
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 550 la 850 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de la 2 la 5 ani.
(2) Jaful săvîrşit:
b) de două sau mai multe persoane;
c) de o persoană mascată, deghizată sau travestită;
d) prin pătrunderea în încăpere, în alt loc pentru depozitare sau în locuinţă;
e) cu aplicarea violenţei nepericuloase pentru viaţa sau sănătatea persoanei ori cu ameninţarea aplicării unei asemenea violenţe;
f) cu cauzarea de daune în proporţii considerabile
se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 7 ani cu (sau fără) amendă în mărime de la 850 la 1350 unităţi convenţionale.
(21) Jaful bunurilor de patrimoniu cultural din siturile arheologice sau din zonele cu potenţial arheologic
se pedepseşte cu închisoare de la 6 la 8 ani cu amendă în mărime de la 1350 la 2350 unităţi convenţionale.
(3) Jaful săvîrşit:
a) în timpul unei calamităţi;
b) de un grup criminal organizat sau de o organizaţie criminală
se pedepseşte cu închisoare de la 7 la 10 ani.
(4) Acţiunile prevăzute la alin. (1)–(3) săvîrşite în proporţii mari
se pedepsesc cu închisoare de la 8 la 12 ani.
(5) Acţiunile prevăzute la alin. (1)–(3) săvîrşite în proporţii deosebit de mari
se pedepsesc cu închisoare de la 12 la 15 ani.Pe cazul tău poate fi al. 2 art. 187, dacă a fost aplicat violență ne pereculoasă. Nicio dată să nu mergi la împăcare cum prevede Articolul 109. Împăcarea
(1) Împăcarea este actul de înlăturare a răspunderii penale pentru o infracţiune uşoară sau mai puţin gravă, iar în cazul minorilor, şi pentru o infracţiune gravă infracţiuni prevăzute la capitolele II – VI, la art.264 alin.(1) din Partea specială, precum şi în cazurile prevăzute de procedura penală, dacă persoana nu are antecedente penale pentru infracţiuni similare comise cu intenţie sau dacă în privinţa sa nu a mai fost dispusă încetarea procesului penal, ca rezultat al împăcării, pentru infracţiuni similare comise cu intenție în ultimii cinci ani.
(2) Împăcarea este personală şi produce efecte juridice din momentul pornirii urmăririi penale şi pînă la retragerea completului de judecată pentru deliberare.
(3) Pentru persoanele lipsite de capacitate de exerciţiu, împăcarea se face de reprezentanţii lor legali. Cei cu capacitate de exerciţiu restrînsă se pot împăca cu încuviinţarea persoanelor prevăzute de lege.
(4) Împăcarea nu se aplică în cazul persoanelor care au săvîrşit asupra minorilor infracţiuni prevăzute la art. 171-1751, 201, 206, 208, 2081 şi 2082. Fiindcă infractorul s-a primit să fie ” deștept ” , erl v-a primi o pedeapsă reală, avocatul lui o să încerce să vă convingă, ca în istanșă să recunoști, că a fost al.1 art. 187 CP, nu ține una și bună a fost violență asupra ta, bine.Cînd ai să vezi toți banii în mînă poți să mai acepți al. 1, dacă nu ai să fii în pirderi, bine.

31 ianuarie 2021