Telefon luat in credit

26 aprilie 2020 70

Buna ziua. Avem luat un telefon in credit si achitam in toata luna. Am achitat cam jumatate de pret si am sunat sa vad cat mi-a mai ramas sa achit creditul. Mi-au spus ca cazul nostru este la jurist din cauza ca ceea ce achitam erau penalitati, deoarece am intarziat cu plata intr-o luna. Persoana care a luat telefonul e peste hotare si nu poate trimite bani acum sa achitam toata suma. In cat timp se adreseaza in judecata? Ce putem face sau cum putem prelungi inca o jumatate de luna ca sa putem achita toata suma si inchide creditul?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua Cristina,

1. Conform legii plata efectuată la credit se distribuie mai inati pentru stingerea penalităților după se sting dobânzile și în final se stinge corpul creditului. Astfel, creditorul are dreptul să invoce că plățile au fost făcute prioritar la penalitate.

2. Este important unde ați contractat creditul: bancă sau... mai detaliat OCN. În dependență de asta sunt și soluțiile. Băncile oferă amânarea plăților pe 3 rate. Cu OCN-uri trebuie doar de încercat negocierea unei reeșalonări a plăților.

3. În cazul în care debitorul nu are posibilitatea de a achita creditul din țara in care se află (de exemplu nu lucrează băncile) atunci el este protejat de Codul Civil și poate invoca impedimentul în executarea contractului.

27 aprilie 2020