Telefon luat in credit

20 martie 2018 65

Buna ziua. Cu un an jumate in urma fostul sot mi-a cumparat cadou la ziua mea un telefon, dupa care am aflat ca e luat in credit si inca trebuie sa-l achit (bun cadou). Dar creditul e pe numele lui si pe mine m-a pus ca a 2 persona unde in contract e indicat numele/prenumele/data nasterii/telefonul/adresa ale mele. El e plecat din tara, noi suntem divortati oficial si pina la moment am achitat acest telefon, dar acum nu mai am resurse si nu-l mai pot achita. As vrea sa stiu daca eu nu achit, ma trage si pe mine la raspundere pentru a intoarce datoriile?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Octavian Cazac
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul imobiliar

Conform Codului familiei:
Articolul 24. Urmărirea bunurilor soţilor
(1) Fiecare soţ răspunde pentru obligaţiile proprii cu bunurile proprietate personală şi cu cota-parte din proprietatea în devălmăşie, care poate fi determinată de către instanţa judecătorească la cererea creditorului.
(2) Soţii răspund cu întreg patrimoniul lor pentru obligaţiile care au fost asumate în... mai detaliat interesul familiei, fie şi numai de unul dintre ei, precum şi pentru repararea prejudiciului cauzat ca urmare a săvîrşirii de către ei a unei infracţiuni, dacă prin aceasta au sporit bunurile comune ale soţilor.
***
Respectiv există riscul înalt că instanţa de judecată va determina că şi dvs răspundeţi. Dar acum puteţi acţiona în judecată fostul soţ pentru jumătate din sumele plătite de dvs.

20 martie 2018