Termen de ridicare a sechestrului

13 mai 2021 47

Buna ziua. Mi-a fost pus sechestru pe cardul bancar de către executorul judecatoresc, pentru neachitarea in termen a unui credit. Pe contul cu sechestru se efectuează viramentul sumei adjudecate pentru pensia de întreținere a copiilor minori. Aceasta este unica sursă de venit a noastră la moment. Cardul dat nu este un card social, ci deschis in trecut ca salarial si la fiecare reemitere asa rămâne. Am de la executorul meu judecatoresc, care se ocupă cu pensia alimentara, confirmare ca in contul dat ea transfera banii copiilor. Sunt conștientă că atunci când nu achiti, îți sunt urmărite veniturile, dar în proporție de 20%, nu toata suma, din câte cunosc. Dealtfel, dat fiind faptul că sunt venituri destinate copiilor, condițiile date nu sunt aplicabile pentru mine?!
Dacă înaintez cerere privind ridicarea sechestrului de pe cardul cu banii copiilor, anexând si declarația celuilalt executor judecătoresc, în care confirmă că sunt banii copiilor, va fi scos sechestrul? Daca da, care e termenul de deblocare a contului? Si se întorc inapoi mijloacele bănești sechestrate, sau deja nu se mai întorc, însă pe viitor de următoarele rate nu se ating? Va multumesc mult pentru raspuns.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Irina Clepalo
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii

Bună ziua dmna. Inga,
Pentru a putea debloca cardul cu ușurință anexați declarația dată de către acel executor, la fel solicitați un extras de pe contul bancar al acestui card, care va demonstra că pe acest card parvin doar sume destinate copiilor, care sunt incasate de celălalt executor judecătoresc și nu... mai detaliat efectuați alte operațiuni.
Referitor la proporția de 20%.
Articolul care prevede urmărirea veniturilor în proporția de 20%, se referă la urmărirea salariului debitorului. De această întrebare se ocupă contabilitatea întreprinderii în care sunteți angajată. Astfel din salariul Dvs. vor fi incasate lunat a cîte 20% în contul executorului judecătoresc pentru a stinge datoria.
Conturile bancare pot fi blocate și urmărite în mărime de 100% din datorie. ex: dacă suma datorată este de 3000 lei, atunci cardul bancar va fi blocat în sumă de 3000 lei nici mai puțin nici mai mult.
Termenul de deblocare este de 3 zile. Banii de pe card sunt doar blocați ei nu sunt extrași de pe cont, la deblocare mijloacere bănești vi se reîntorc.
Mult succes.

14 mai 2021