Termeni contractuali

5 mai 2020 13

Pe data de 9 februarie a fost incheiat un contract pentru fabricarea mobilei intre PF si PJ, cu termen de executie 16-21 martie. A fost achitat un avans in acest sens, 60% din valoarea contractului.
Pe 25 martie PJ a transmis un e-mail ca nu mai poate onora comenzile datorita starii de urgenta. In aceasta situatie fiind mai multe PF-uri, cu termene de executie anterior celui mai sus mentionat.
Exista dovada scrisa printr-un mesaj pe telefon de la arhitectul firmei ca mobila nu poate fi executata din cauza unor datorii la furnizori.
Clientul a cerut returnarea avansului datorita perioadei lungi de asteptare, dar executantul refuza si invoca in continuare starea de urgenta.
Ce sanse exista de recuperare a avandului transmis, avand in vedere ca s-au incalcat termenii contractuali?
Va multumesc.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
•••
Sansele sunt foarte mari. Depinde doar cat de operativ se poate face: daca antreprenorul vrea sa achite benevol/are bani.
Trebuie formulate in scris pretentiile juridice fata de antreprenor, dupa care, trebuie intocmita si depusa cererea de chemare in judecata.
Eventual, daca aveti nevoie de asistenta juridica cu plata,... mai detaliat puteti sa ma contactati la adresa de email office.potirniche@yahoo.com

6 mai 2020