Termenul de declarare a apelului

4 ianuarie 2023 26

Buna ziua. Pe data de 12 decembrie instanta a pronuntat o hotarare intr-o cauza civila. Termenul de atac in intanta de apel este de 30 de zile. Aceste termen degraba expira, si am citit in codul de procedura civila ca exista posibilitatea sa cerem ca instanta sa ne prezinte hotararea integrala. Nu de alta, dar nu ma satisface deloc hotararea emisa de instanta, fara argumente, foarte sec, in doua propozitii.
”Art. 236 CPC
(5) Instanţa de judecată va întocmi hotărîrea integrală dacă:
a) participanţii la proces, în termen de 30 de zile de la pronunţarea dispozitivului hotărîrii, solicită în mod expres acest lucru. Termenul de 30 de zile este un termen de decădere;...”
Reiese ca in calitate de reclamant, as avea dreptul sa cer hotararea integrala. Problema este alta. Termentul de apel este de doar 30 de zile. Daca scriu cerere ca sa-mi dea hotarare integrala, nu va expira termenul pentru apel, pana judecatorul ca elabora acea hotarare integrala, avand in vedere ca are dreptul la tocmai 45 de zile pentru a intocmi acea hotarare integrala. Va multumesc anticipat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Alte contravenţii
  • Dreptul afacerilor

Buna Eduard! Daca nu sunteti de acord cu solutia instantei de fond, aveti dreptul de a ataca hotarirea judecatoreasca in termen de 30 zile de la emitere. In acest termen puteti depune o cerere de apel nemotivat, dupa care instanta de fond va expedia hotarirea integrala si va expedia catre... mai detaliat Curtea de Apel, apoi Curtea de Apel va da dvs., un termen de inlaturare in care sa scrieti cererea de apel motivata. In caz ca aveti nevoie de ajutor sunati 069049267

4 ianuarie 2023