Termoizolarea unui bloc

3 decembrie 2018 28

Buna ziua! Recent am descoperit ca vecina mea a termoizolat apartamentul. Am intrebat la Primarie daca au solicitat Autotizatie si mi-au raspuns ca au facut cerere si le-au solicitat acordul vecinilor. Au ignorat aceste aspecte si au termoizolat. Este un edificiu cu doua etaje cu 9 vecini in scara, avand doua scari. Fatada se afla chiar in centrul orasului. Este de culoare galbena, iar termoizolarea - sura. Am facut o plangere la primarie si astept raspuns. Doresc sa stiu daca o sa fie sanctionati si obligati sa dea jos placile. Si articolul in care se incadreaza. Si in caz ca sunt doar sanctionati, ce pasi sa intreprind pentru demolarea si solicitarea prejudiciilor, fiindca apartamentul meu este plin de mucegai, iar tencuiala de pe exterior e distrusa. Multumesc anticipat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua,
Puteți adresa o plingere inclusiv la agenția pentru supravegherea tehnică, anterior numita inspectia de stat in construcții.
Pentru a stabili motivul apariției neregulior menționate, puteți efectua o expertiză tehnica, totodată solicitați si constatarea prejudiciului cauzat.
Daca se stabilește ca neregulile sunt datorate lucrarilor efectuate de catre vecin, atunci puteți inainta o... mai detaliat acțiune privind despagubirea cit și inlaturarea motivului apariției prejudiciului.

4 decembrie 2018