Testament din 1998

23 aprilie 2019 47

Bunelul a facut testament pe numele meu, atunci eu avand 14 ani. Mama a dat testamentul la un notar, dar nu a mai continuat procedura de intrare in posesie. Acum doresc sa infiintez o gospodarie taranească pe baza cotei de teren a bunelului, a casei lui cu teren adiacent, dar mai avem şi o casă cu terenul adiacent a sorei bunicii. Se poate unifica toate acestea în una(am inteles ca trebuie trecută procedura judecatorească), ce acte trebuie sa prezint instantei si cat dureaza de obicei asa proces, dar mai ales ce costuri aproximative presupune. Multumesc anticipat.

Jurist comments 1

Download discussion
Igor Brinișter
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii
  • Dreptul muncii
  • Alte contravenţii

Bună D-le Ion

În cazul în care sora bunicului nu a avut la viața sa nici un copil, atunci aceasta urma a fi moștenită de către fratele său, adică bunicul Dvs., dacă era în viață la momentul decesului acesteia.
Astfel, dacă nu a avut copiii și nepoți de la propriii copii urmează... mai detaliat a fi înaintată o cerere privind constatarea acceptării succesiunii în procedură speciala, acțiunea urmînd a fi depusă la instanța de la locul aflării bunurilor.
La cerere se anexează toate copia tuturor actelor de stare civila care confirmă gradul de rudenie cu defuncții.
Referitor la moștenirea bunelului trebuie să vă adresați la notar la care ați fost împreună cu mama dvs.
Dacă, acest notar nu mai este, adresați-vă la oricare alt notar, iar acesta din urmă va va spune dacă a fost sau nu deschisa procedura succesorală și care este notarul la care se află actualmente procedura succesorală intentată după decesul bunicului Dvs., dacă, aceasta a fost deschisă la acel moment.
Costurile și cheltuielile procedurii succesorale in procedura notariala vi le comunica notarul.
Cheltuielile unui proces judiciar depind de mai multe aspecte, și anume o sa contractați sau nu un avocat, este necesar să acceptați succesiunea doar după o singură persoană sau după 2(sora bunelului și bunicul). Însuși taxa de stat pentru examinarea unor asemenea gen de litigii nu este mare - 100 lei pentru constatarea locului deschiderii și acceptării succesiunii după fiecare persoana decedată.

Durata procedurii depinde de mai mulți factori printre care: cât de bine ați pregătit acțiunea, ați depus sau nu toate actele, cât de încărcată cu dosare este instanța respectivă, curând se apropie perioada concediilor anuale (vara), etc.

23 aprilie 2019