Titlu executoriu pierdut

23 februarie 2021 29

Bună ziua. Am avut câștig de cauză într-un proces de judecată, titlul executoriu mi-a fost expediat prin intermediul serviciului poștal. De atunci au trecut două luni, dar scrisoarea n-a mai ajuns la mine. Nimeni nu știe nimic și nu se știe pe unde s-a pierdut. Aș vrea să știu cum pot proceda în așa caz ca să pot primi totuși un titlu executoriu. Mersi mult.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul muncii

Bună ziua,

S-ar putea întîmpla să fie o întârziere a serviciului poștal în acest deși 2 luni este un termen rezonabil și îndeajuns.

DVs puteți cere un duplicat al titlului executoriu de la instanța care a emis titlul pierdut, iar pentru a evita noi riscuri să mergeți să-l ridicați dvs direct în... mai detaliat calitate de creditor.

Articolul 19. Eliberarea duplicatului titlului executoriu
(1) În caz de pierdere sau deteriorare a titlului executoriu, instanţa de judecată care a emis titlul executoriu va elibera, în cel mult 5 zile, un duplicat al acestuia.
(2) Cererea de eliberare a duplicatului poate fi înaintată de creditor sau de executorul judecătoresc, cu anexarea dovezilor care confirmă pierderea sau deteriorarea titlului executoriu. Cererea de eliberare a duplicatului se examinează pe baza dosarului şi/sau a materialelor anexate la cerere. Instanţa care examinează cererea poate dispune citarea participanţilor la proces pentru a se pronunţa cu privire la temeiurile invocate în cerere.
(3) În cazul în care refuză să emită duplicatul titlului executoriu, instanţa de judecată va emite o încheiere motivată, care poate fi contestată cu recurs.

23 februarie 2021