Titlu executoriu si decăderea tatălui din drepturile parintesti

24 aprilie 2019 247

In 2013 am divorțat, apoi am depus o cerere privind incasarea pensiei de intretinere a copilului minor. Instanta a stabilit suma de 800 lei. Trecuse 3 luni, dar titlul era la judecătorie. Am mers si l-am dus singura la executor. Până în 2015 executorul nu a facut nimic, m-am ales doar cu cheltuiala 400 lei onorariul executorului. Am decis să retrag titlul in 2015, dar nu a fost posibil sa-l depun la alt executoriu, pur si simplu m-au refuzat. In 2016 am depus titlul din nou la același executor si i-am si zis ca scopul este să-l decad pe tatăl copilului din drepturile părintești, pentru că nu-si executa obligațiile de tata. Suntem in 2019 si nu s-a întreprins nimic. Fostul sot are serviciu, dar pensie nu achită, călătorește liber. Am inteles ca deja datoria debitorului constitue 50.000 lei. Fostul soț are si cas, dar nu cred sa fie sechestrata.
Si inca ceva. Dacă copilul e stabilit cu mine, eu am grijă de el, tatăl a disparut din viata noastra, nu se implica in niciun mod, de ce când doresc sa perfectez actele romanesti ale copilului, am nevoie de declarații de la tata si trebuie sa-l caut, sa-l rog etc. Pentru ca el nu are nevoie de nimic, nu-i pasa de copil.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii
  • Dreptul muncii

Buna ziua.
Pentru acte RO va fi nevoie de acordul soțului, dacă nu se oferă, atunci puteți obliga prin instanță. Hotarirea judecatorească inlocuind acordul soțului.

Cit ține de executor, dacă situația e așa cum o descrieți, atunci rezultă ca executorul nu își execută obligațiile deoarece tot timpul există posibilitate de executare, inclusiv... mai detaliat vinzarea bunurilor debitorului.
Daca soțul e angajat oficial, atunci e posibil de a reține din contul salariului suma datorată.

24 aprilie 2019