Transferul custodiei in caz de deces

25 aprilie 2018 18

Buna ziua! Locuiesc in Danemarca, am o fetita care are dubla cetatenie, iar eu detin custodia asupra ei. Se poate face un testament prin care sa transfer custodia, unde sa mentionez ca doresc ca sora mea sa se ocupe de fetita, in cazul in care eu nu mai sunt? Multumesc!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Cătălina Bîrsanu
  • Student
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei

Bună ziua, Ema!

Testamentul este întocmit pentru transmiterea patrimoniului unei persoane fizice către succesorii săi. Copilul Dvs nu face parte din patrimoniul Dvs, respectiv Dvs nu puteți pur și simplu transmite drepturile asupra lui altcuiva. Însă Dvs puteți remarca în testamentul Dvs dorința de a lăsa custodia copilului pe seama surorii... mai detaliat Dvs și dacă instanța sau autoritatea tutelară va decide că persoana desemnată îndeplinește toate condițiile necesare, atunci ea va fi desemnată în cele din urmă. Dar dacă tatăl copilului este în viața și nu sunt incompatibilități pentru ca el să capete custodia, atunci totuși există probabilitatea ca instanța sau autoritatea tutelară să apeleze la el în primul rând. Totuși dacă instanța va emite o hotărâre în acest sens în baza testamentului Dvs, ea va putea fi executată și sora Dvs va deveni tutore.

Puteți să vă interesați dacă legea din Danemarca prevede altceva și poate întocmiți un testament ca cetățean la Danemarcii.

Mult succes!

27 aprilie 2018