Transferul la o alta munca

5 decembrie 2018 27

Buna ziua. In baza unui ordin de serviciu, emis de conducere cu referinta la implementarea unui nou model de deservire a clientilor, si in baza unui ordin de personal, sunt obligat sa trec intr-o alta functie in cadrul aceleiasi unitati si ma obliga sa semnez fisa postului si acordul aditional la contractul individual de munca. Functia anterior detinuta in baza careia am fost angajat la munca cu 12 ani in urma (perioada nedeterminata) nu mai exista, exista doar functia noua cu atributii noi. Din discutia telefonica cu seful SRU am inteles ca alternative nu-s, trebuie de semnat si de conformat. Vreau sa ma consult cu Dvs. despre eventuale abuzuri in acest caz si la ce drepturi sociale prevazute de legislatie as putea face apel pentru ca sa discut concret cu conducerea si sa-mi apar drepturile eventual incalcate. Multumesc frumos.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
1. Functia anterior detinuta nu poate sa dispara pur si simplu, si doar in temeiul spuselor angajatorului. Trebuie sa existe un act privind reducerea statelor de personal. Daca s-a redus acea functie din unitate, angajatorul trebuie sa respecte procedura legala de concediere din acea functie si... mai detaliat cu acordarea garantiilor respective, potrivit art. 88 si 183 Codul Muncii http://lex.justice.md/md/326757/
2. Conform art. 74 din Codul Muncii, transferul la o alta munca piate avea loc DOAR daca exista un acord intre angajator si salariat. In lipsa acestuia, transferul nu poate fi efectuat, iar refuzul de a fi transferat in alta functie nu constituie un temei pentru a fi concediat.

6 decembrie 2018