Tulburarea linistii pe timp de noapte de catre localuri (terasa/club)

26 iulie 2022 79

Buna ziua. Va rog frumos sa-mi ziceti care ar fi pasii pe care sa-i intreprind pentru a solutiona problema tulburarii linistii pe timpul noptii. In cartierul nostru avem un centru comercial cu terase deschise unde 7 zile in saptamana se aude muzica de club de la 10 seara pana la 6 dimineata. Nu pot sa cred ca astfel de activitate este legala. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Cum sa procedez corect ca sa ajung la un rezultat pozitiv si sa am parte de nopti dormite.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Arsen Saruhanean
  • Avocat
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii

Bună ziua! Bine ați venit pe site-ul yAvo.md !
În conformitate cu prevederile art. 357 alin.(1) din Codul Contravențional al RM, tulburarea liniştii în timpul nopţii, de la ora 22 pînă la ora 7, inclusiv prin cîntare cu voce ridicată, semnalizare acustică, folosire cu intensitate auditivă a aparatajului audiovizual în locuinţe... mai detaliat sau în locuri publice, alte acţiuni similare, se sancţionează:
- cu amendă de la 9 la 18 unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice
- cu amendă de la 60 la 90 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice.

Puteți să apelați la Serviciul 112, să descrieți situația de fapt și să solicitați intervenția poliției cu deplasarea la fața locului pentru constatarea săvîrșirii contravenției.
La fel, puteți și să faceți înregistrare audio și video înainte de a apela la Serviciul 112.
.

27 iulie 2022