Un șofer fără actele mașinii în regulă m-a accidentat și a scăpat cu o amendă simbolică

1 noiembrie 2019 34

Câteva zile în urmă mi-a fost lovită mașina în parcare. Persoana în cauză nu s-a stresat și a încercat să părăsească locului fiind oprit de un martor care întâmplator a surprins totul. Am sunat la 112, a venit Poliția după vreo 30-45 de minute. Atunci am aflat că el intrase pe contrasens, nu avea testarea auto valabilă la mașină deja de câteva luni. Mi s-a explicat atunci că domnul în cauză va fi judecat pentru 4 încălcări. Am mers la poliție, s-a întocmit dosarul, însă fără urme. Nimeni nu a insistat să repare prejudiciul. Am așteptat câteva zile, după care am mers să iau și eu o copie a dosarului și totodată să mă informez ce se întâmplă. Mi-au zis că dosarul a fost închis, persoana achitând o amendă de 900 MDL și trebuie să aștept 14 zile pentru o copie la dosar. În timp cât se întocmea dosarul, domnul respectiv care mi-a accidentat mașina făcea mișto de funcționarii INP și le zicea că oricum nu au ce să-i facă, fiindcă o să iasă basma curată din această situație! A sunat pe cineva pentru a se Închide dosarul și a plecat mai departe acasă! Ce pot face pentru a trage la răspundere atât domnii care au dus dosarul, cât și pe cel care a cauzat un prejudiciu și nu l-a reparat? Contestația va ajuta?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Bună ziua,

În cazul în care acesta a fost sancționat incorect după aveți posibilitatea să contestați procesul verbal, în speța dvs contravenientul oricum urma să fie sancționat contravențional.

În legătură cu faptul cauzării prejudiciului, poliția nu poate obliga contravenientul să vă repare prejudiciul. De aceea în cazul în care persoana amiabil nu... mai detaliat dorește să vă repare prejudiciul cauzat dvs urmează să înaintați o acțiune de chemare în judecată, procesul verbal fiind proba demonstrării vinovației persoanei repective si cauzării prejudiciului, totodată ar fi bine de efectuat și o expertiză de evaluare a prejudiciului cauzat pentru a ști ce prejudiciu material va fost cauzat ca să solicitați în cererea de chemare în judecată .

1 noiembrie 2019