Unde as putea scrie o sesizare legata de niste nereguli existente in cadrul asociatiei de proprietari din care facem parte?

15 martie 2019 33

Buna ziua. Am si eu o"mica intrebare": administratorul blocului meu a afisat intretinerea, dubios, cu o restanta. Adica in luna noiembrie am avut o restanta de 40 lei pe care am achitat-o, in luna decembrie imi vine inca o restanta de 90 lei. La intrebarile mele catre administrator "De unde am restanta respectiva?" imi raspunde ca nu am achitat factura precedenta, desi pe factura este scris de mana administratorului "achitat" si semnatura acestuia. Mai mult, imi spune demonstreaza ca ai platit factura, cum e posibil asa ceva? La cerinta mea de a prezenta facturile din anul 2018, imi spune ca nu le are, gata s-a incheiat anul, inca ceva imi spune si ca nu este obligat sa-mi dea darea de seama. Vreau sa depun o reclamatie in privinta acestui administrator/presedinte, pentru a cere un control. Cum de ajunge la asa smecherii (precizez, nu este prima data cand se intampla), mai sunt si alti locatari care afirma ca presedintele blocului (care este si contabilul) face "greseli" atunci cand eliberaza fiecarui locatar intretinerea. Va multumesc in prealabil.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Octavian Cazac
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul imobiliar

Buna ziua,
În primul rând, contează forma de organizare juridică a asociației dvs: 1) IMGLF (JAK) controlat de primărie; sau 2) Asociație de Proprietari ai Locuințelor Privatizate (APLP); ori 3) Asociație în Condominiu.
Dacă sunt ultimele două, atunci Asociația nu se subordonează niciunui organ decât adunării generale a locatarilor. Eventual, ar... mai detaliat fi putut să fie creată o comisie de cenzori, dar asta este extrem de rar, fiindcă asociațiile își reduc activitatea la minimumul necesar.
*
Prima sugestie este să scrieți o pretenție oficială asociației și să o transmiteți prin scrisoare recomandată ori să aveți altă confirmare de primire din partea asociației sau Directorului/Președintelui Asociației.
Ați putea scrie o plângere și aici: http://consumator.gov.md/feedbacktxt.php?l=ro&idc=176
Pe termen lung, ar trebui să găsiți mai mulți membri nemulțumiți și să cereți convocarea adunării generale a Asociației și să puneți problema sancționării ori demiterii Directorului/Președintelui.

18 martie 2019