Unde e mai bine sa divortez?

2 ianuarie 2020 70

Buna ziua. Locuim în Franța de 10 ani, avem 2 copii, în Moldova avem un apartament (pe numele soțului, cumpărat împreuna pâna la căsătorie), în Franța am cumparat împreuna un apartament în credit. Soțul este violent și as dori sa încep o procedura de divorț. Vreau sa știu: dacă divortez in Moldova, va fi recunoscut divorțul în Franța? Voi mai avea dreptul sa cer o locuința socială? Nu voi avea probleme referitor la locul de trai al copiilor sau compensațiile copiilor?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna
În cazul lipsei unui comun acord, desfacerea căsătoriei va avea loc prin judecată, cheltuielile după cum vă dați seama fiind mai mici în MD. Hotărîre a de divorț va avea putere juridică, cu respectarea procedurii de recunoaștere.
În partea ce ține de domiciliu copiilor daca sunt minori, acest fapt se va... mai detaliat regla prin hotărîre judecătorească, ne fiind limitat la stabilirea domiciliului obligatoriu pe teritoriu MD, cine va cere și prezența probe privind posibilitatea de întreținere și creare condițiilor de dezvoltare, cu acel părinte se stabilește domiciliul.
Căsătoria dumneavoastră este înregistrată în Franța? Sau sa efectuat o transcriere cu înregistrare a existenței casatoriei? Daca nu este înregistrată, atunci nu va fi cazul să vă faceți griji pentru transcriere și înregistrarea ei.
Totodată, aceiași situație inclusiv în privința partajării bunurilor, luați în calcul că se partajează atît cele agonisite cît și datoriile soților. În partea ce ține de locuințe sociale, dacă vorbim de Franța, urmează să vă informați la instituțiile statului în cauză.

Informația este una preliminară, urnind a fi completată rezultînd din identificarea informației în întregime.

2 ianuarie 2020