Unde ma pot adresa ca sa fiu angajata ca tanar specialist in calitate de asistent medical? Este posibila angajarea si in orase sau doar in mediul rural?

15 iulie 2020 32

Buna ziua. Vreau sa stiu daca pot sa ma angajez ca tanar specialist, in calitate de asistent medical, in oras, deoarece doresc sa-mi continui studiile. Unde pot sa ma adresez?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Rodica Jereghi
  • Jurisconsult
  • Dreptul muncii
  • Alte domenii

Termenul de „tânăr specialist” îl are orice persoană care a absolvit cu succes o instituție de învățământ și vrea să se încadreze în câmpul muncii.
Dacă însă vreți să beneficiați de suportul statului în calitate de tânăr specialist atunci angajarea trebuie să fie în mediul rural sau în centrele raionale.... mai detaliat Suportul statului prin alocarea indemnizațiilor de tânăr specialist se acordă persoanelor ce acceptă să meargă să activeze în localitățile în care este necesitate stringentă de specialiști, dar lumea refuză să activeze. Statul are rolul, în cazul dat, de a crea condiții atractive pentru angajați și a compensa oarecum mutarea specialistului în alt mediu decât cel urban.

16 iulie 2020